De zwangerschap

Een positieve zwangerschapstest zal je vermoeden bevestigen en als het tot je doorgedrongen is, wordt het tijd om een afspraak te maken met ons. Een bezoek/verwijzing van de huisarts is niet nodig, je kunt je zo aanmelden.

Rond de 8e zwangerschapsweek zullen wij elkaar treffen en zal het consult ongeveer een uur in beslag nemen.
Wij willen je een persoonlijke en deskundige begeleiding geven, daar hebben we informatie voor nodig. Die krijgen wij van jou door het stellen van vragen oa. over je eigen gezondheid, die van je partner en die van de familieleden. Eventuele eerder doorgemaakte zwangerschappen komen ook aan de orde. Een groot deel van onze taak bestaat uit het informeren en adviseren over wat je in de zwangerschap te wachten kan staan, wat je als leefregels in acht zou kunnen nemen, maar ook over eventuele prenatale screening (onderzoeksmogelijkheden in de zwangerschap). Op basis van de eerste dag van de laatste menstruatie berekenen we de uitgerekende datum. Met uitwendig onderzoek van de buik controleren wij de groei van de baby (bedenk dat de zwangerschapsduur te kort is om het babyhartje te kunnen horen)en wij meten je bloeddruk. Wij geven je informatie over echo’s (termijn en screening), die je kunt laten maken in ons gezamenlijke echocentrum Midden Kennemerland en de noodzaak om je bloed te laten prikken (standaardpakket wat bij alle zwangere in Nederland wordt geprikt).

Maar bovenal zal er voldoende tijd en ruimte zijn om al jullie vragen op tafel te krijgen. Wij kunnen niet alles oplossen en/of beantwoorden maar denken graag met jullie mee!

Neem je even een geldig legitimatiebewijs voor ons mee?